trende

Yangın Algılama Çözümleri

04.06.2020
1.654
300 TL 250 TL

Açık bir platformda tasarlanan ve her türlü alarm sistemine entegre edilebilen ileri düzey yangın çözümleri sunuyoruz.

Yangın algılama sistemleri, yürürlükteki yangından korunma yönetmeliklerine ve ilgili standartlara uygun olarak tasarlanmaktadır. Binalarda farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek çok çeşitli uygulamalar yapılabilmektedir. Günümüzdeki teknolojik yapılaşmada yüksek binalar, fabrikalar, iş merkezleri, hastaneler ve insanların yoğun olarak bulunduğu binalarda yangın algılama sistemleri ile diğer güvenlik ve kontrol sistemleri arasında entegrasyon ihtiyacı ve seviyesi her geçen gün artmaktadır.

Oluşabilecek yangına önceden önlem almaya olanak tanıyan yangın alarm sistemleri, yangın dedektörleri, doğru değerlendirme yapılarak gerekli iletişimin kurulmasını sağlayan kontrol paneli ve sesli görsel uyarı cihazları gibi bileşenlerden oluşuyor.

Yangın alarm sistemleri; yangına ilk anda müdahale etmek, büyük yapılarda yangının meydana geldiği bölgenin koordinatlarını belirlemek, patlamalardan doğabilecek hasarı önlemek, panel üzerinden ya da gözlem merkezinden gönderilen direktiflerle yangının çıktığı bölgeye gerekli fiziki müdahaleyi tetiklemek gibi kritik fonksiyonları yerine getiriyor.

Projelerimizde dünyanın en büyük yangın ürünleri üretici firmalarının güvenilir, esnek ve stabil ürünlerini kullanıyoruz.
Konvansiyonel, adreslenebilir, patlamaya karşı korumalı ürünler farklı algılama kapasitelerine ve senaryolara sahip sistemlerle ihtiyaca uygun çözümler hayata geçiriliyor. 

Konvansiyonel Sistemler

Konvansiyonel bir sistemde en fazla alarmı tetikleyen eleman(lar)ın bulunduğu zone ya da dedektör zincirinin dahil olduğu devre tanımlanabilir. Başka bir deyişle, konvansiyonel bir sistemde sadece genel yönlendirme (2. Kat geneli) yapılabilir.

Adreslenebilir Sistemler

Adreslenebilir yangın algılama sistemleri ile, dedektörün tam konumu veya alarm durumunu tetikleyen bas-bas düğmesi belirlenebilir. Başka bir deyişle, adreslenebilir bir sistemle (örneğin 2. kat, toplantı odası 1) nokta atışı yapılabilir.

ADRESLENEBİLİR SİSTEMLERİN AVANTAJLARI

1- Adresli sistemlerde, dedektörün bulunduğu konumun, alarm, arıza vb. Bilginin alındığı yerin net bilgilerine erişilebilir. Bölge (kat) bilgileri geleneksel sistemlerde görüntülenir. Dedektörün net konumu içindeki alanı kontrol etmek gerekir.

2- Adresli sistemlerde, dedektörlerin alarm, hata, kayıp, arıza, kalibrasyon bilgileri panel üzerinde nokta nokta görüntülenir.

3- Adresli sistemlerde, her kablo hattında 127 ekipman çalıştırılabilir. Geleneksel sistemlerde, bu sayı 20 dedektörle sınırlıdır.

4- Adresli sistemlerde sistem, kablolama hattı probleminde sorunun nerede devam ettiği ile ilgili bilgilere erişim sağlar. Geleneksel sistemlerde, hat kesildikten sonraki kısım tamamen devre dışıdır.

5- Adresli sistemlerden gelen giriş modülü, çıkış modülü, siren modülü vb. Ekipmanlar döngü hattı üzerinden çalışabilir. Geleneksel sistemlerde, genel alarm ve hata bilgileri panelden elde edilebilir.

6- Adresli sistemlerde, yangın durumunda etkinleştirilebilen çok çeşitli alarm senaryoları uygulanabilir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
GRL Teknoloji
GRL Teknoloji
Merhaba ?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?